090209-mugen-insight

Honda Insight enligt Mugen

Honda Insight har knappt hunnit börja säljas i Japan, men redan har Hondas egen tuningfirma Mugen presenterat sin tolkning. Försedd med Mugens Zero-Lift-kit blir Insight allt annat än slätstruken.

 Japanska Mugen, officiell leverantör av styling- och tuningpaket till Honda, presenterar nu sitt senaste verk. Mugen har för vana att lägga sin hand vid alla Hondas bilar, inte ens miljösnälla Insight slipper undan. Mugens Insight-styling går under namnet Zero Lift. Namnet säger det mesta om vad Mugen har försökt åstadkomma. Att bilen har fått ett utseende som påminner ovanligt mycket om ett strykjärn säger även det en del. Mugen har framförallt fokuserat på att förbättra Insights aerodynamik och uppträdande på vägen.

Den största förändringen är nya sportfjädrar som sänker bilen med 20 millimeter. Nya aluminiumfälgar i 15 eller 16 tum ska även de göra skillnad. Utvändigt syns stora förändringar där den djupa frontspoilern med integrerade dimljus motsvaras av en minst lika imponerande plastbit monterad dör det sluttande taket tar slut i bakkant. Bakstammen har även fått en stor nedre spoiler med diffuserliknande skärning.

Under huven har det inte hänt så värst mycket. Mugen har valt att lägga energi på förbränningsmotorns smörjning och erbjuder ett nytt oljefilter. Det är alltså inte tal om någon imponerande effektökning. Däremot lär ljudet som uppstår i motorn vara av sportigare karaktär. I paketet ingår ett sportavgassystem. Bortsett från ett vassare ljud får man därmed även ett trekantigt utblås. En intressant detalj är att Mugen erbjuder ett system för däcktrycksövervakning, i-TCMS kallat. Mugens produkter har dessvärre inte för vana att säljas på någon annan marknad än den japanska. Inte heller denna.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!