Honda Mean Mower – världens snabbaste gräsklippare?

Kanske har du just nu tagit en paus från den jobbiga gräsklippningen och undrar om det inte finns något bättre sätt. Det finns det! Här är Honda Mean Mower med 110 hästkrafter och en toppfart på 160 km/h.

En av veckans märkligaste nyheter är Honda Mean Mower, som inte kan beskrivas på något annat sätt än världens snabbaste gräsklippare. Det är Hondas BTCC-partner Team Dynamics som står bakom bygget och beställare är Top Gear som tydligen har fått för sig att man vill bygga världens snabbaste gräsklippare.

Du som har koll på åkgräsklippare ser direkt att det är en Honda HF2620 men att det är något som inte stämmer. Det beror att det inte är så mycket mer än några plastpaneler som kommer från Hondan, resten är ett specialbygge av extrem sort. Team Dynamics har byggt ett helt nytt chassi från grunden, tagit hjulen från en ATV och monterat bensintank och kylare där gräsuppsamlaren normal sitter. Motorn kommer från mtoorcykeln Honda VTR Firestorm och ger 110 hästkrafter och 96 newtonmeter. Honda och Team Dynamics berättar stolt att de har pressat upp sin gräsklippare, som kallas Mean Mower, till 160 km/h och att den då har en ljudnivå på 130 dB. På tomgång skriker den bara med 98 dB.

Team Dynamics har försökt att använda Honda-delar i så stor utsträckning som möjligt men i vissa fall har de tvingats hitta andra lösningar. Rattstången kommer till exempel från en Morris Minor och skalstolen är av märket Cobra.

Tro’t eller ej men Mean Mower är faktiskt en fungerande gräsklippare. Kniven undertill drivs av två elmotorer och maxfarten vid klippning är 24 km/h, vilket är ungefär dubbelt så snabbt som en vanlig HF2620 mäktar med. I videon nedan får vi en liten glimt av Mean Mower och BTCC-mästaren Gordon ”Flash” Shedden bakom ratten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!