100326-hummer h2 bomber

Hummer H2 Bomber

Tyska GeigerCars presenterar nu den ultimata bilen – för dig som bor i en stuga uppe på en fjälltopp utan förbindelse med omvärlden. Hummer H2 Bomber heter den, bilen alltså.

Är du en av dem som står ambivalent i hos däckhandlaren när vintern närmar sig – ska det vara dubbat eller dubbfritt? Ingetdera skulle vi vilja påstå, köp i stället en bil med larvfötter så är du säker på att få grepp var du än befinner dig med bilen.

GeigerCars från München har ett alternativ på listan över bilar med larvfötter tack vare deras nya Hummer H2 Bomber. De har helt enkelt plockat bort originalhjulen som mäter 8,5 gånger 20 tum och ersatt dessa med larvfötter som är 150 centimeter långa och 40 centimeter breda. Greppet mot underlaget lär det inte vara något fel på, oavsett om det rör sig om snö, gyttja eller något annat svårforcerat. GeigerCars lovar också att bilen tar sig fram i stort sett överallt, även i de mest branta backar man kan tänka sig. Detta är inte enbart larvfötternas förtjänst utan musklerna under huven hjälper också till en hel del – V8-motor på 398 hästkrafter och 574 newtonmeter.

Hur osannolikt det än låter så har faktiskt Hummer H2 Bomber avverkat klassiska Nordslingan på larvfötter. Detta skedde i vintras när banan var helt täckt med snö. Dock uppger GeigerCars inte någon varvtid. Förmodligen för att bilen inte lyckades knäcka Nissan GT-R:s fina tid.

Utöver larvfötter är denna silvriga H2 Bomber utrustad fyra extraljus på taket och text à la US Army på karossidorna. Interiört kan man luta sig tillbaka i sätet och njuta av taklucka, navigationssystem med dvd/tv, backkamera och annat gott.

För den som är intresserad kan GeigerCars konvertera H2 Bomber till LPG-drift (Liquefied Petroleum Gas, det vill säga gasol). Är man inte intresserad av larvfötter kan man även få 12,5 tum breda fälgar som mäter 20 tum på höjden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!