Huracán-förare kraschar i 312 km/h

Olyckan skedde redan i september och sägs vara den första med en Lamborghini Huracán, nu har polisen släppt filmen från passagerarens telefon.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Lamborghini Huracán presenterades i slutet av 2013 som ersättare till långköraren Gallardo som då sålts i hela tio år. Likt föregångaren har Huracán en mittmonterad V10-motor och fyrhjulsdrift. 610 hästkrafter och 560 newtonmeter klarar av att skicka Huracán 0-100 km/h på 3,2 sekunder och till en toppfart över 325 km/h. I filmen ser vi dock hur hastighetsmätaren visar hela 336 km/h.

Den allvarliga olyckan skedde i Ungern i september förra året och nu har polisen släppt en video som visar hur den skedde. Videon som är filmad av passageraren visar hur den 36-åriga föraren gör flera fullgasaccelerationer och når mycket höga hastigheter på offentlig motorväg. Ett mycket ansvarslöst och minst sagt farligt beteende.

Vad vi kan uttyda verkar det som att bilen träffar en grop i vägbanan, eller får punktering, i 312 km/h vilket resulterar i att bilen sladdar in det inre vägräcket för att sedan slungas över båda körfälten, genom det yttre vägräcket och ned i ett dräneringsdike. Turligt nog var föraren fortfarande vid medvetande och lyckades dra ut passageraren ur vraket innan det fattade eld och totalförstördes.

Den 36-årige föraren står nu åtalad för grov vårdslöshet i trafik då passageraren ådrog sig allvarliga skador.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!