Indisk man har kört baklänges sedan 2003

De flesta föredrar att framföra sin bil på ett konventionellt sett, det lockar dock inte denne man som kört baklänges de senaste 11 åren.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Allt började när backväxeln fastnade i Harpeet Devis Fiat-Premier Padmini vilket tvingade honom att backa till närmsta verkstad. Där och då bestämde han sig för att endast köra baklänges. Det var 2003.

Sedan dess har han modifierat växellådan och har nu fyra växlar bakåt och en framåt vilket gör att han kan backa i hastigheter upp till 80 km/h. Devi känner sig nu säkrare att framföra bilen baklänges än framlänges och han har till och med fått specialtillstånd av staten för att köra baklänges.

Devi har monterat en ambulanssiren för att upplysa medtrafikanter att han backar. Ett ljud som måste bli rätt så tröttsamt i längden. Hans körstil har visserligen gett honom en hel del uppmärksamhet men har även lett till problem med både nacke och rygg. Det verkar dock inte bry honom då han inte har några planer på att sluta köra baklänges. Vad gör man inte för att bli känd…

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!