Jaguar Concept Speedboat

Jaguar Speedboat – ett måste till XF Sportbrake

Jaguar har gett sig in i båtbranschen. Nu får etablerade båtmärken se upp, för Jaguars speedboat är klart läcker att titta på. Köpsugen? Tyvärr.

I samband med lanseringen av kombin XF Sportbrake har Jaguar tagit fram en båt med tillhörande trailer som dras bakom bilen. Snygg som bara den, men det är bara show.

 Konceptbåten är ritad av Jaguar med designchef Ian Callum i spetsen. Han berättar att den visar Jaguars design-DNA i ett oväntat och spektakulärt format.

 Rutan framtill har inspirerats av D-Type, en klassisk Jaguar-sportvagn med strömlinjeformad kaross som byggdes under 1950-talet. Något som andas än mer D-Type är fenan över bakdäck och aktern. Udda och klart iögonfallande.

 Jaguar Speedboat har ett skrov i glasfiber som ytbehandlats med gelcoat. Däcket är i teak och polerad aluminium. Utrymme för tre passagerare i 2+1-konfiguration finns.

 Jaguar berättar inget om motorn i Speedboat, däremot att den är 6,1 meter lång (5,3 meter vid vattenlinjen), är 2,0 meter bred, har ett djupgående på 0,4 meter och en skrovvinkel på 21 grader.

 Nästa vecka får Daniel Frodin ta sig en titt på Jaguar Speedboat då han blir först ut att provköra nya Jaguar XF Sportbrake. Bered dig redan nu på en direktrapport från provkörningen. Vem vet, kanske han får torrköra Speedboat?

 Jaguar har inte för avsikt att börja sälja båtar. Båten på bilderna är en så kallad one-off.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!