Japansk effektivitet slår till igen

Behöver en högt uppsatt statsman fri lejd under sin biltur brukar vägar spärras av och trafiken urartar i kaos. Men inte i Japan.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

The Japanese Prime Minister's Motorcade merges into traffic

Japanernas tillvägagångssätt må se egendomligt ut, men effektivt ser det onekligen ut att vara då trafiken på motorvägen aldrig stoppas upp utan flyter på igen så fort premiärministern och hans följe har passerat. För japanerna är det förmodligen inte något konstigt att se, men för oss nordbor (och i andra delar av världen förmodar vi) ser det komiskt ut med tre välklädda herrar som hänger långt ut genom rutorna, blåsandes i visselpipor och viftandes med vitklädda högerhänder.Lägg märke till bilarna som premiärministerföljet använder sig av. En Lexus LS 600h, som vi är bekanta med, men också en Toyota Century (andra generationen som kom 1997 och tillverkas än i dag) samt två Toyota Celsior (i princip identisk med Lexus LS generation tre).

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!