091104-camaro-sema

Jay Leno får egen Camaro på SEMA

Till skillnad från många andra är Chevrolets SEMA-koncept ganska diskreta. Chevrolet skickar fem specialbyggda Camaro-koncept till Las Vegas, varav ett är tillägnat bilälskaren Jay Leno.

 SEMA Show i Las Vegas kan förmodligen sägas vara lika mycket freakshow som eftermarknadsmässa – de extrema specialbyggena brukar trängas i Las Vegas Convention Center. I år finns dock ett andningshål i form av Chevrolets monter. Här hittas nämligen fem Camaro-koncept som skiljer sig från mängden genom att vara relativt diskreta. Chevrolet lär ändå inte få några problem att locka till sig mässbesökarna eftersom talkshowvärden, tillika bilälskaren Jay Leno sprider stjärnglans.

Chevrolet har låtit bygga en Camaro bara för Jay Leno. Bilen är logiskt nog döpt till The Jay Leno Camaro. Bortsett från de kosmetiska förändringarna har Jays Camaro begåvats med en dubbelturbomatad version av V6-motorn på 3,6 liter som är standard i instegsmodellerna Camaro LS och LT. De dubbla Turbonetics-snurrorna och en laddluftkylare gör att effekten höjs med cirka 40 procent till 425 hästkrafter, utan att bränsleförbrukningen höjs enligt Chevrolet. Lägg till en rejäl sänkningssats och bromsar med sexkolvsok från Brembo så är Camaro redo för banträffen.

Camaro Synergy är inte mycket mer än en showbil med ett nytt aerodynamikpaket och en ovanligt giftig grön färg. Camaro Chroma är baserad på Camaro SS/RS och bjuder, förutom den läckert isvita karossen, på några nyheter under huven. LS3 V8-motorn har bland annat fått nytt insugssystem och ett sportavgassystem. Camaro Dusk och Graphics får vara med på mässan för att visa upp olika grafiska mönster som kommer att erbjudas från fabrik inom kort.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!