060718_je_eos

JE Design kaxar till VW EOS

För er som vill synas i er nya Volkswagen EOS finns nu styling- och trimpaket hos JE Design att tillgå. Den här bilen är nämligen långt ifrån diskret…

I pressmaterialet från JE Design framgår det att de tycker VW EOS har en alltför uddlös och intetsägande design. För att råda bot på detta erbjuder de nu sin version av den plåttakförsedda cabrioleten.

JE Design har monterat nya sidokjolar, vinge på bakluckan, ögonlock för framlyktorna och förändrade spoilers fram och bak. Bak inrymmer spoilern dessutom 4 slutrör mynnandes från ett nytt avgassystem i rostfritt stål.

Fälgarna är i dimensionen 19 tum och inryms i däck som är 235 mm breda. Lyckligtvis för komforten finns fälgarna även i 17 och 18 tums diameter.

Självklart är fjädringen sänkt (ca 30 mm) för ytterligare spä på den sportiga looken.

Paketet innehåller dock inte bara kosmetika. För att ha något att sätta emot vid rödljusen har effekten ökat från 200 till 244 hk i 2.0 TFSI-versionen. Detta sänker accelerationstiden till 100 km/h från 7,8 sekunder till 7,0. De ger sig också på 2.0 TDI, i vilken effekten ökas med 36 hk till 176. Denna version passerar 100-strecket efter 9,2 sekunder.

För er som bryr er om att få stopp på ekipaget kan 330 mm bromsskivor och 4-kolvsok på framaxeln vara på sin plats.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!