Jeep Wrangler gjord av konservburkar - varför inte?

Nyligen skrev vi om hur FCA lägger ner Viper och firar med ett antal specialmodeller. Det är dock inte det enda anmärkningsvärda som just FCA håller på med för närvarande.

För att fira Kanadas 149:e födelsedag så byggde FCA en Jeep Wrangler gjord av konserver. Bilen är gjord i full skala och består av ungefär fem tusen konserver av olika sorters mat och är byggd tillsammans med studenter och en frivillig organisation kalled Canstruction, som specialiserar sig på att bygga saker av just konservburkar.

Efter att dagen var slut så togs Jeepen isär och konservburkarna gick till matbanker i området för att förse behövande med runt 3500 måltider.

Hjul och kaross gjorda av konservburkar verkar varken särskilt stabilt eller säkert. Vi hoppas därför att bilen inte var körbar, oavsett hur coolt det skulle varit.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!