OK Go - Needing/Getting

Kan bilar vara musikaliska? Tveklöst!

Här har du världens coolaste musikvideo, i alla fall sett genom en bilnörds ögon. Indierockbandet OK Go från USA har tillsammans med Chevrolet producerat en musikvideo där en bil spelar alla instrument. Mycket sevärt!

I dag är musikvideos nästan ett minne blott men med hjälp av YouTube och lite kreativa och annorlunda idéer kan man ändå få till en megahit musikvideovägen. Fråga bara grabbarna i indierockbandet OK Go från Chicago som har gjort sig ett namn främst genom att släppa annorlunda och genomtänkta musikvideos på nätet.

 Deras senaste bidrag har åstadkommits tillsammans med Chevrolet som bland annat lånat ut sin modell Sonic till bandet.

 Över 1000 instrument (gitarrer, pianon med mera) sattes ut längs en 3,5 kilometer lång slinga i öknen utanför Los Angeles. Bilen som bandet kör i är försedd med utfällbara armar av olika slag. Dessa fälls ut i tur och ordning för att slå an strängarna på gitarrerna, tangenterna på pianona, cymbaler, tunnor, glasburkar och mycket annat.

 Enligt OK Go är ingenting trickfilmat eller pålagt i efterhand. Hela videon tog fyra dagar att filma. Dessförinnan hade det förberetts i hela fyra månader för att få alla instrument utplacerade på exakt rätt ställe. Alla pianon var stämda på så sätt att oavsett vilken tangent som blev träffad av bilens arm så skulle rätt ton ljuda.

 Sångaren Damian fick ta kör- och stuntlektioner för att klara av att hantera bilen på exakt rätt sätt.

 Resultatet är minst sagt imponerande även om viss klippning har förekommit för att få ett flyt i låten. Titta och imponeras nedan. Studioversionen av låten kan du ladda ned gratis på letsdothis.com/stunts så att du kan jämföra.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!