Klassisk Fiat 500 med V12 från Lamborghini Murciélago

Det var väl bara en tidsfråga innan någon skulle göra det till synes omöjliga och montera en V12-motor från Lamborghini i en 50-talsfiat. Nu är det gjort och här kan du se hur det blev.

Ända sedan Fiat lanserade sin 500, Cinquecento, i slutet av 1950-talet har händiga entusiaster med lika stora ambitioner som plånböcker byggt olika extrema versioner av den lilla stadsbilen. Nu har italienska Oemmedi Meccanica dock gått längre än någon tidigare har gjort och förmodligen kommer att göra. Under de senaste åren har de arbetat på en Fiat 500 som har fått mer och mer extrema motorer och nu slutligen en V12:a på 6,2 liter från Lamborghini Murciélago.

 Italienarnas bygge går knappt att känna igen som en Fiat 500, för att få plats med V12-motorn har de nämligen byggt något som ser ut som en extra bil runtom Fiaten. Italienarna berättar inte hur snabb deras skapelse är, kanske för att de inte har vågat prova, men den 580 hästar starka tolvan borde sätta tillräcklig fart på bygget.

 I videoklippet får vi höra motorljudet och även se den uppfällbara spoilern som lär få kämpa för att hålla bakvagnen i styr.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!