Koenigsegg Agera R

Koenigsegg Agera R till salu

Är du ute efter en begagnad Koenigsegg Agera R i vitt har du nu din chans. Ett exemplar ligger nu ute till försäljning, ett exemplar med lite unik bakgrund.

Med svenska ögon sett var bilsalongen i Genève 2011 något i hästväg. Saab visade upp konceptbilen Phoenix och Koenigsegg visade upp deras snabbaste modell någonsin – Agera R – en iögonfallande vit supersportvagn prydd med takbox.

 Med V8-motor på fem liter, 1115 hästkrafter och 1200 newtonmeter var den salongens konung men har överträffat sig själv på äldre dar då den ett år senare uppgraderades till 1140 hästkrafter.

 Är du ute efter första utgåvan har du nu din chans. Säljsajten JamesList, som bara annonserar lyxvaror, har en annons med en vit Agera R, och det är inte vilket exemplar som helst utan just den som stod utställd i Genève och som Teknikens Värld provkörde i Åre 2011. Den 83:e bilen byggd i Koenigseggs fabrik i skånska Ängelholm och har rullat 92 mil.

– Priset för denna bil var omkring en miljon euro (motsvarar i dag 8,46 miljoner kronor, reds anm) exklusive moms när den var ny, och nu kommer den att säljas för omkring 1 020 000 euro plus moms (motsvarar 8,63 miljoner kronor). Bilen står till salu hos Bob Forinter i London för 880 000 pund exklusive moms. Priset ligger helt rätt, det är normalt att priset på våra bilar ökar på lite sikt, och återspeglar de priser vi får för våra begagnade Agera-bilar, berättar Jens G Sverdrup, Koenigseggs försäljningschef i Europa och Ryssland, för teknikensvarld.se.

En ny Koenigsegg Agera R av årsmodell 2013 kostar motsvarande 9,15 miljoner kronor plus moms. Men då ingår nyheter så som kolfiberfälgar, Triplex-fjädring med mera. I tillbehörslistan sticker två läckra detaljer ut: kaross med synliggjord kolfiber för motsvarande 557 000 kronor och specialgjord taxbok från Thule för 156 000 kronor.

 Så har du pengarna, vill ha en lätt begagnad bil som gör 0-200 km/h på 7,9 sekunder och toppar omkring 440 km/h samt är ute efter en kärra som inte många andra har – då har du här din chans. En bil som dessutom många journalister stått och dreglat över.

Tyvärr har vi inget begtest som du kan ta del av först för att bilda dig en uppfattning om hur Agera R är som begagnatbil. Vi har däremot begtester för många andra bilar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!