Kommun glömde bort 300 bilar

En reporter på tidningen El Nuevo Herald i Florida upptäckte nära 300 helt nya och oanvända bilar i ett garage i Miami-Dade County som glömts bort av ägaren.

Att råka glömma bort var man parkerat bilen är en sak, men när man glömmer var man parkerat 300 av sina bilar är det nog dags att gå till doktorn. Det är antagligen vad tjänstemännen på kommunhuset i Miami-Dade Metro County gjort sedan reportrar från den spansktalande El Nuevo Herald uppmärksammat det övergivna garaget. 

 Kostnaden för att beställa bilarna uppskattas till närmare 27 miljoner kronor av skattebetalarnas pengar, utan att väga in värdeminskningen under de sex år som bilarna stått stilla. Men som tur är för Miami-Dade County har åtminstone inte garantin på åtta år eller 80 000 miles hunnit löpa ut.

 Vem som beställt bilarna eller varför de omedelbart magasinerades är ännu inte klart, men nuvarande borgmästare Carlos Gimenez lovar enligt El Nuevo Herald att gå till botten med ärendet. 

 Carlos Alvarez var borgmästare under tiden som upphandlingen av hybridbilarna skedde. Han avgick i mars 2011 efter anklagelser om bland annat förskingring.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!