091027-lexus is 350c

Kompressormatad Lexus IS 350C

På SEMA Show i Las Vegas nästa vecka visar Fox Marketing upp en iögonfallande och skrikig kompressormatad version av Lexus IS 350C med en hel effekt under huven.

Här är en bil som antagligen får Lexus-fantasterna att gå igång rejält (okej, inte lika mycket som med Lexus LFA, men ändå). Vad du nu vilar dina ögon på är en limegrön Lexus IS 350C där V6-motorn på 3,5 liter har bestyckats med en kompressor. Motorn i IS 350C, som säljs i USA men inte i Europa (här finns bara IS 250C), levererar original 306 hästkrafter vid 6 400 r/min. Med kompressorn levererar maskineriet i stället 405 hästkrafter. Hur mycket det gör för prestandan avslöjar inte de som ligger bakom trimningen, det vill säga Fox Marketing. Med de 306 originalhästarna gör IS 350C 0-96 km/h på 5,8 sekunder och toppar 227 km/h då den är elektroniskt begränsad. Vi skulle kunna gissa på att femsekundersvallen ligger nära sprängning. Med tanke på den monterade rundslagningsbågen kan man tänka sig att bilen är ämnad för ett par snabba varv på exempelvis Laguna Seca och berömda korkskruven (The Corkscrew).

Förutom ny lack, kompressormatad motor och mindre vacker rundslagningsbåge har Fox Marketing även försett bilen med ett bodykit som innehåller ny frontspoiler, sidokjolar, skrämbreddare och större bakvinge i kolfiber, bland annat.

De svarta specialfälgarna mäter 20 tum och är nio tum breda fram och 11,5 tum breda bak. Fälgarna är skodda med däck från Toyo, 305 millimeter breda bak. Bakom hjulen sitter 356 millimeter stora hålborrade skivor som greppas av sex ok vardera.

Chassit har man också mixtrat med för extra rolig körning. Bland annat har man satt dit justerbara coilovers. Originalavgassystemet har man självklart också bytt ut till förmån för ett från Lexus F-Sport-avdelning.

I stort sett ingenting är original på bilen, inte ens strålkastarna eller körriktningsvisarna. Precis som det ska vara på en utställningsbil ämnad för SEMA Show i Las Vegas.

Läs mer

Test och provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!