Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

25 frågor och svar om elbilar

När kommer billiga elbilar? Vilken ska jag välja som har dragkrok? Vågar man köpa begagnad? Vi svarar på läsarfrågor om allt det nya som elektrifierad bilkörning innebär!

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Har det gjorts några långmilstester på elbilar? Om jag väljer till exempel Skoda Enyaq som tjänstebil och kör 6 000 mil per år under tre år. Måste man räkna med att behöva byta batteriet då?

– De flesta tillverkare har en garanti på sina batterier på 8 år eller 16 000 mil. Då ska batteriet ha minst 70 procents kapacitet. Lexus avslöjade nyligen att de har en garanti på 10 år. De mätningar som gjorts visar att batterierna i regel klarar mer än garantin och tillverkarna är övertygade om att batterierna ska klara bilens livslängd.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!