Fler har problem med Audis bakljus – och strålkastare

Problem med Audis bakljus verkar vara ett utbrett problem. Flera av Teknikens Världs läsare har hört av sig sedan vi publicerade vår artikel. Här är några av dem som hört av sig.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

För en månad sedan skrev vi om Madeleine Langlet som fick byta baklampor på sin nästan nya Audi A5 för 7 600 kronor för att de inte tålde att tvättas. Bakljusen är tillverkade av en plast som kallas PMMA, polymetylmetaakrylat. Enligt Audi har plasten goda optiska egenskaper, men en liten nackdel. Den kan gå sönder om man använder fel tvättmedel!

Enligt Audi är PMMA känsligt för ämnen som till exempel aceton, alkohol, klorerat kolväten och syror. Ämnen som kan finnas i till exempel avfettningsmedel. Men eftersom Audi upplyser om det på ett par rader i instruktionsboken så tar man inte ansvar för spruckna lampglas som läcker in vatten.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!