Honda nu med 100 000 mils motorgaranti

Köper du en Honda Civic med nya 1,6-litersdieseln innan sista mars får du ofattbara 100000 mils motorgaranti. En hake dock: du måste köpa bilen hos Honda i Frankrike.

Det råder nästan en tävling bland biltillverkarna om vem som kan erbjuda längst garantier. Två år blev tre år som blev fem år och som toppades av sju och åtta år ett bra tag. Sedan kom Mazda nyligen med tio år. Långa garantitider men milbegränsningarna sätter ofta stopp tidigare, i Mazdas fall är det 15 000 mil.

 Det har Honda i Frankrike löst, om än tillfälligt. Om man köper en ny Civic i Frankrike med den nyligen introducerade 1,6-litersdieseln får man hela 100000 mils motorgaranti (det vill säga en miljon kilometer). Erbjudandet är en del i lanseringskampanjen för Civic i-DTEC 120 hk och gäller mellan 15 januari och 31 mars i år.

 Den generösa garantin begränsas dock av en tioårsgräns.

 Vi har sökt Honda i Sverige för en kommentar till varför de inte vågar göra samma sak som fransmännen, men har inte lyckats få tag på dem med tanke på att det är Genèvesalongens öppningsdag i dag.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!