Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Privatleasing nästan lika billigt som att äga begagnad bil

Bilauktionsföretaget Kvdbil har räknat ut vad genomsnittkostnaden är för att äga åtta olika begagnade småbilar. Det är billigt, men en ny privatleasad småbil visar sig vara ett nästan lika förmånligt alternativ.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Bilauktionsföretaget Kvdbil ha räknat ägandekostnader för åtta vanliga, begagnade småbilar. Förutsättningarna är att de är tre år gamla och körs 1 500 mil per år under tre år. Milkostnaderna ligger enligt kalkylerna på mellan 22,60-27,00 kronor per mil, alltså ungefär 3 000 kronor per månad, inklusive bensin, försäkring och skatt. Många skulle nog mena att det här är så billigt man kan komma undan om man vill ha en bekymmersfri bil där fem personer får plats. En tre år gammal bil har tappat en stor del i värde, men är ändå modern och pålitlig. 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!