Äkta bil, äkta ägare, men en fejkad annons. Någon annan lade ut Claes Hoffstens Alfa på Blocket. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Så lurar Blocket-bedragarna dig!

Den bil du är intresserad av, många tusenlappar billigare än närmaste annan annons. Kanske något lättlagat fel som anledning till det låga priset. Kort sagt, ditt livs bilaffär. Enda problemet? Bilen finns inte, och du blir blåst på pengar av den du tror är säljaren.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Det började höra av sig vänner och bekanta till Claes Hoffsten. Stämde det ­verkligen, att hans Alfa Romeo 90 nu låg ute för försäljning till endast 22 000 kronor, mindre än en tredjedel mot det ­verkliga ­värdet? Och stämde den uppgivna orsaken till det låga priset, att handbromsen var trasig? Svaret var förstås nej på båda frågorna. Bilen var förvisso till salu, men det fanns nu två ­annonser på samma bil. I den nya annonsen hade en bedragare tagit bilder från Claes riktiga annons, skrivit en ny text och till och med skapat ett Blocket-alias och mailadress med nästan samma namn som Claes. För en oinvigd kändes annonserna närapå lika legitima. Till och med den kund som bemödat sig kolla upp bilens ägare i bilregistret kunde ju se att ”rätt” person stod som avsändare till annonsen.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!