Så mycket drar din bil på riktigt – lista med över 100 modeller

Vi har gått igenom bränsleförbrukningskalkylerna för 2018 års testbilar och hittar både riktiga syndare och ett fåtal ärliga siffror från tillverkarna. Vår Sverigecykel visar hur mycket de faktiskt förbrukar i verkliga livet.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Biltillverkarnas uppgivna förbrukningssiffror har länge varit kritiserade. Den nu utgående EU-körcykeln, mätmetoden NEDC, har producerat en siffra som visar sig skilja en hel del från bilens verkliga förbrukning. Detta på grund av att det med mätmetoden har varit möjligt för biltillverkarna att testa bilarna under optimerade förhållanden för deras ändamål. Exempelvis inomhus med perfekt temperatur, inget luftmotstånd, med minimalt med bränsle i tanken och med bilen olastad. Det säger sig självt att de siffror som produceras då skiljer sig från vad slutkonsumenten uppnår.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!