Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Så mycket kostar det att privatleasa elbilen

Privatleasa eller köpa elbilen? Vi räknar på kostnaderna för fyra aktuella och intressanta elbilar från Hyundai, Peugeot, MG och DFSK.

Privatleasing av bilar växer sig allt starkare i Sverige och de senaste månaderna har fler personer än någonsin pratat om denna typ av finansiering där man mot en fast månadskostnad får bruka en bil under en viss period. Anledningen är förstås elbilen MG ZS EV:s ankomst på den svenska marknaden och tillhörande privatleasingerbjudande på 1 990 kronor i månaden.

Vi har nyligen testat just MG ZS EV och ställt den mot tre andra högintressanta elbilar, nämligen DFSK Seres 3, Hyundai Kona Electric och Peugeot e-2008. I samband med att vi synade denna kvartett i precis alla sömmar, för att ta reda på vilken elbil som är bäst sett till bland annat köregenskaper, komfort, säkerhet och miljö, passade vi även på att räkna på privatleasingkostnaderna och jämför dem med kostnaderna för att köpa loss elbilarna.

Kostnader privatleasing

Beräknat på 36-månadersavtal med årlig körsträcka på 2 000 mil, DFSK dock endast 24 månader. Observera att Hyundai endast erbjuder upp till 1 500 mil per år för 4 195 kronor per månad. Vi har därför räknat in kostnaden för övermil (10 kronor per mil) upp till 2 000 mil.

Vill du redan nu ta del av hela testet av DFSK Seres 3, Hyundai Kona Electric, MG ZS EV och Peugeot e-2008 klickar du här.

Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

DFSK Seres 3 Electric Premium

Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Hyundai Kona Electric Essential

Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

MG ZS EV Luxury

Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Peugeot e-2008 Allure Pack

 

Kommentar

Det är billigare att privatleasa bilarna än att köpa dem. Speciellt förmånligt är det med MG, men även Peugeot framstår som billig. Hyundai lider av att det inte går att teckna 2 000 mil per år, varför kostnaden för övermil har räknats in i kalkylen.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!