Foto: Teknikens Värld

Se upp för detta usla vinterdäck!

Eftersom du ska köra säkert i vinter så ska du absolut inte välja det vinterdäck vi uppmärksammar här – det är sämst i test och ska undvikas till varje pris.

Teknikens Värld testar varje år vinterdäck aktuella på den svenska marknaden. Genom den rigorösa testverksamheten utkristalliseras en testvinnare, men dessvärre även minst en klockren förlorare som du alltid ska undvika. Årets vinterdäcktest utgör inget undantag och än en gång är det ett så kallat lågprisdäck som uppvisar usla prestanda på både istäckta vägar och barmarksvägar.
Gamla devisen ”man får vad man betalar för” gäller fortfarande. Historiskt sett har vi ytterst få gånger sett att billigare däck presterar, så att säga, ovanför sin priskategori.

Vinterdäcket som gör att varningsklockorna ringer allra högst är kinesiska Goodride SW618 Winter, ett så kallat nordiskt dubbfritt däck. Så här låter vår summering av däcket som kommer sist i årets vinterdäcktest:

Goodride SW618 Winter ska vara ett nordiskt dubbfritt däck, men några vettiga isprestanda erbjuder det billiga däcket inte. På snö går det bra, men det är en klen tröst. Sanningen är att Goodride är ett uselt däck som får poängavdrag för sin usla komfort.

Vilket vinterdäck ska du då montera på bilen i år? I vårt test ingår 18 olika vinterdäck och vi utser vinnare inom de tre kategorierna dubbat, nordiskt dubbfritt och mellaneuropeiskt dubbfritt. Så läs och begrunda innan du väljer vinterdäck till din bil.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!