Mikael Falk vill varna andra för oseriösa bilvärderingssajter. Foto: Teknikens Värld

Varning för värderingsbedragare!

Mikael Falk vill varna för Bilprisinfo.se. Affärsidén är att lura kunden till ett köp av en tjänst som de tror är gratis. Ett misstag som kan kosta 1 998 kronor.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Vi fick ett brev från en uppretad och arg läsare. Mikael Falk hade lurats att beställa en så kallad bilvärdering och fick ett krav på 2 000 kronor. Nu vill han varna våra andra läsare.

”Jag läser er tidning och har här ett tips att ta upp i Teknikens Värld: Omkring 600 000 begagnade bilar säljs i Sverige varje år. Alla behöver göra någon form av värdering för att kunna sätta ett rimligt pris. På nätet finns flera, de flesta gratis och mer eller mindre rättvisande. Men här härjar numera också aggressiva, utländska bilprisinfo.se. Denna sajt är utformad för att få besökarna att snabbt klicka i och fylla i sina uppgifter, utan att redovisa att 'tjänsten' kostar tusentals kronor.”

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

PASSA PÅ! Just nu får du Expressen Premium på köpet!

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill
  • Just nu får du fri tillgång till Expressen Premium tom 31 augusti. Din prenumeration avslutas automatiskt (värde 79 kr/mån).

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet