Lamborghini Huracán rycker ut igen

Lamborghini får fortsatt förtroende av den italienska polisen. En ny Huracán har levereras och ska patrullera kring Bologna.

Om man som polis är sugen på att få köra bilar utöver det dagliga ska man söka sig till Italien. Speciellt om man är svag för märket Lamborghini.

Redan för tio år sedan fick den italienska poliskåren flera Lamborghini Gallardos i bilflottan. En av dem har efter trogen tjänst stått på Lamborghinis museum i Sant’Agata men som nu lämnas över till polismuseet i Rom.

I samma veva för polisen en ny Huracán men det är inte den första. Redan för ett par år sedan kunde vi rapportera om att polisen i Italien fick en Huracán levererad. Tydligen måste den fungerat fint då man nu skaffar sig ytterligare en bil som ska patrullera motorvägarna kring Bologna men även sköta blod- och organtransport för sjukvården.

Polisen nöjer sig med Huracáns 610 hästkrafterna och lämnar bilens V10 otrimmad. Utvändigt finner vi den välkända blå polis-kulören men till skillnad från bilen som levererades 2013 så har deklaringen ändrats så smått. Bokstäverna på sidorna är utan inlägg och tydligare och längs den vita randen över sidorna av bilen har tre tunna streck med färger från den italienska flaggan adderats.

Kring förarsätet hittar vi såväl komradio, dator, kamera, brandsläckare, pistolhölster som ”spade”. I bagageutrymmet framtill finns utrymme för ovan nämnda blod och organ samt en första-hjälpen-utrustning och hjärtstartare.

Foto: Patrik Lindgren

Vi på Teknikens Värld har alltid varit svaga för det där med blåsljus. Ni kanske minns när Mikel Stjerna importerade en italiensk ambulans i form av en fyrhjulsdriven Alfa Romeo 33. I kommande nummer av systertidningen Klassiska Bilar kör vi tre svenska polisbilar vi minns: Plymouth Valiant, Volvo Amazon och det värsta polisen här hemma har fått ratta: Porsche 911 (se bilden ovan). Missa inte det, tidningen är ute den 13 april.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!