Foto: wolfango.it

Lamborghini Huracán säljer i rekordfart

Lamborghinis nya instegsmodell Huracán har fått en bra start. Under de första tio månaderna har 3 000 exemplar sålts och nu tros Huracán bli en ännu större succé än föregångaren Gallardo.

Lamborghinis meddelar nu stolt att man har sålts 3 000 exemplar av Huracán LP610-4. 3 000 sålda exemplar är inte mycket i bilvärlden men för Lamborghini är det succésiffror. Innan året är slut väntas Lamborghini ha sålt 3 600 exemplar av Huracán.

Under hela förra året sålde Lamborghini 2 121 bilar, alla modeller inräknade. Försäljningssiffrorna för Huracán är alltså imponerande och en stor del av framgången beror på USA-marknaden där italienarna har lyckats sälja 1 000 Huracán.

Huracáns föregångare Gallardo är än så länge Lamborghinis mest sålda modell någonsin men den kommer med all sannolikhet att bli av med den titeln. Under sina tio år på marknaden såldes 14 022 exemplar av Gallardo och om försäljningstakten för Huracán håller i sig kommer den att behöva mycket mindre än tio år på sig för att nå Gallardos rekordsiffror.

Än så länge finns Huracán bara i ett utförande som heter LP610-4 men snart kommer vi att få se en öppen Spyder, en bakhjulsdriven variant samt en bantad och vässad Superleggera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!