Lamborghini LP2000-2 SVTT – rå som få

Här är Lamborghinin från helvetet! Trimfirman Covert Tuning Dynamics gav superbilen dubbla turboaggregat och tredubblade effekten till 2 000 hästkrafter jämnt.

Lamborghini Murcielago må ha bytts ut av Aventador LP700-4, men några som inte glömt bort föregångaren är David Wiggins och Covert Tuning Dynamics. Tillsammans har de ägnat fyra år till att tredubbla effekten i Wiggins Murciélago LP670-4 upp till 2 000 hästkrafter.

 Utöver det lätt bisarra effekthoppet har man även plockat bort fyrhjulsdrivningssystemet och bilen driver numer enbart på bakhjulen. Det är även där man mätt upp effekten, alltså inte i själva motorn. 

 Bygget har tagit 3 000 timmar att sammanställa vilket föregicks av fyra års förberedelser. Bland modifikationerna finns bland annat uppgraderingen till dubbla turboaggregat från Garrett. Dessutom har man installerat skyddsbur och specialtillverkad interiör med lite mer högljutt ljudssystem.

 Inga prestandasiffror finns ännu för bilen. Mer information om LP2000-2 finner du i klippet nedan.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!