Foto: Glenn Lindberg

Lamborghini-köpet utreds som bedrägeri

En affärsman från Florida var mycket nöjd med sitt köp av en Lamborghini Huracan Evo. Men myndigheterna som gett mannen coronabidrag var inte lika förtjusta. Nu utreds affärsmannen för bedrägeri.

Många företag har det besvärligt under coronapandemin. Färre kunder och minskad omsättning har gjort att många företag kämpat för sin överlevnad.

Precis som i Sverige så har amerikanska myndigheter försökt att hjälpa utsatta företag med bistånd och fördelaktiga lån.

Affärsmannen David T Hines tog chansen och ansökte om pengar från Paycheck Protection Program. Han fick pengarna men använde dem till saker som inte riktigt stämde med det myndigheten hade tänkt sig.

PROVKÖRNING: Lamborghini LM002

Bland annat köpte Hines supersportbilen Lamborghini Huracán Evo. Hines ska enligt myndigheten som nu utreder honom också ha köpt andra lyxvaror, så som dyra hotellnätter, kläder och smycken.

Enligt tidningen USA Today har Hines inte talat sanning gällande företagens lönekostnader och han har heller inte betalat ut de löner som han sagt att han ska använda pengarna ha fått till. Hines försvarsadvokat säger att affärsmannen är angelägen om att berätta sin historia. Och vi är många som vill veta hur han tänkte – och vad han egentligen tycker om köregenskaperna på Huracán Evo.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!