Lämna inte hunden i bilen – se vad som händer med en amerikansk fotbollsspelare

Vi har sagt det tidigare – lämna inte din hund (eller ditt barn) i en varm bil på parkeringen. Nu har amerikanska djurrättsorganisationen Peta låtit visa vad som händer – genom att sätta en vältränad NFL-spelare i en varm parkerad bil.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Det är amerikanska djurrättsorganisationen Peta som, återigen, vill uppmärksamma oss på att inte lämna husdjur (eller barn) i parkerade bilar den varmare tiden på året. Till sin hjälp tar man Tyrann Mathieu, spelare för Arizona Cardinals i USA:s liga för amerikansk fotboll, NFL.

När försöket startar är yttertemperaturen strax över 30 grader (90 grader Fahrenheit), men det dröjer inte länge förrän temperaturen i bilen når 50 grader (120 grader Fahrenheit. Trots att Mathieu är vältränad och spelar i ett varmt klimat klarar han inte mer än åtta minuter inne i bilen innan han öppnar dörren – något som inte hundar klarar av att göra. Därtill saknar hundar samma förmåga att svettas som vi människor har, för att göra sig av med överskottsvärme.

Kort sagt – även om det sällan är 30 grader ute hos oss – lämna aldrig hund eller ett barn inne i en bil parkerad i solen!

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!