Land Rover Discovery Sport som lok – drar 108 ton!

Att se Land Rovers bilar dra släp är inte direkt någon ovanlighet. I denna film kan du dock se något utöver det mesta när en Discovery Sport drar tre tågvagnar som överstiger bilens vikt 60 gånger.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Begreppet dragbil får en ny dimension när man kollar in denna video från Land Rover, ett märke synonymt med uppgiften att just släpa på saker.

Land Rover Discovery Sport utrustad med 180 hästkrafters dieselmotor och ett vridmoment på 430 newtonmeter får dra 2,5 ton… på vägen. I denna video tar den sig an en mäktigare uppgift då bilen drar tre tågvagnar med en totalvikt på 108 ton, 60 gånger sin egen vikt.

Bilen var i originalutförande och som enda hjälpmedel hade den ”stödhjul” för att hålla den kvar på spåret. Anledningen till det milslånga uppdraget var inte att assistera tågtrafiken i Schweiz utan ett sätt för märket att göra reklam för sina system Terrain Response, Tow Assist, Tow Hitch Assist och All Terrain Progress Control.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!