Lastbilsförare orsakar katastrofal krasch med tåg

Chockerande bilder från en katastrofal tågkrasch då en lastbil kört mot rött ljus, något som kan ge föraren tio års fängelse.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Denna tragiska olycka inträffade under förra sommaren vid en järnvägsöverfart i Tjeckien. Lastbilsföraren, som uppenbarligen kör för rött, blir instängd mellan bommarna och i stället för att köra igenom bommarna, vilket de är till för i en sådan situation, så kör han endast några meter framåt för att undvika en direkt krock med lastbilshytten.

Bara några sekunder senare kommer tåget som färdas i 160 km/h och olyckan är ett faktum, tack vare att lokföraren drog i nödbromsen lyckades hastigheten sänkas en aning till 142 km/h.

Lastbilen som fraktade aluminiumskivor blir bara skrot och delar från lastbilen släpas med tåget och kraschar in i perrongen på tågstationen Studénka cirka 500 meter längre fram. Totalt sex personer på tågstationen skadas. I tåget omkommer två personer omedelbart då lasten från flaket kraschar genom förarhytten och in till passageraravdelningen, lokföraren förlorade ett ben och åtdrog sig ryggskador. Totalt skadades ytterligare tolv personer på tåget varav en avled senare.

Lastbilsföraren då? Han klarade sig utan några som helst skador då hytten slets loss i stort sett oskadd från lastbilens övriga chassi.

Föraren av lastbilen greps på plats av polisen och åtalades för allmänfarligt beteende, något som kan ge mellan fem och tio års fängelse.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!