Lastfartyg kolliderar – helt nya bilar i plurret

Det gäller att hålla tungan rätt i mun när man ska styra ett nästan 300 meter långt containerfartyg i en trång hamn, annars kan det gå som i denna film.

Filmen ovan, som är fyra dagar gammal, är hämtad från Pakistans största stad Karachi som även är en väldigt stor hamn där South Asia Port Terminal är belägen. I den får vi se två stora containerfartyg, 293 meter långa Tolten och 300 meter långa Hamburg Bay, båda Liberia-registrerade och tillhörande fraktbolaget Hapag-Lloyd, kollidera.Av någon anledning har befälen på Tolten lite mindre koll på läget och kör in med babordssidan i Hamburg Bay. En kostsam kollision bara det, men än mer kostsam i och med att 21 containrar åkte i vattnet. Enligt rapporter ska dessa containrar ha innehållit sprillans nya bilar som var på väg till sina nya ägare. Personerna som väntar på bilarna lär snart, om de inte redan har fått det, få ett samtal från sin bilhandlare om att en viss försening har uppstått.Värdet i containrarna uppges uppgå till miljontals kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!