081127-vw-golf-vi-abt

Mer kräm i nya VW Golf med Abt

Nya Volkswagen Golf har tagits emot med blandade känslor. Vissa föll för den direkt, andra tycker den är för lik förra generationen. Hur som helst bryr sig inte VW-trimmarna Abt om vad folk tycker. De föll i stället pladask och kan nu presentera hur de vill att bilen ska se ut.

Tyska styling- och tuningfirman Abt kan inte låta bli att justera både det ena och det andra på Volkswagens bilar. Men så är de också störst i världen på att skräddarsy kärrorna från Wolfsburg. I dag presenterar de sin version av nya Volkswagen Golf VI. En aning sent kan man faktiskt tycka då det snart gått fyra månader sedan bilen blev officiell. Ofta kommer de stora stylingfirmorna med sina uppgraderingspaket redan veckan efter premiären av en ny bilmodell.

Abt skriver i sitt pressmeddelande att nya Volkswagen Golf var en utmärkt grund för deras formgivare och tekniker att sätta tänderna i. Och slutresultatet, som du ser på bilderna, är de så klart mer än nöjda med, men vad tycker du?

Som vanligt har VW-trimmarna inte fokuserat på enbart en motor, utan i stort sett hela motorprogrammet.

På bensinsidan har de dels trimmat 1,4 TSI-motorerna. De levererar i originalutförande 122 respektive 160 hästkrafter, beroende på om de får hjälp från turbo eller turbo i kombination med kompressor. Abt har pressat upp maskinerna så att de ger ifrån sig 160 respektive 200 hästkrafter. Sistnämnda ligger farligt nära GTI-modellens 2,0 TFSI-motor på 210 hästkrafter. Därför har Abt även trimmat denna som i detta utförande ger 240 hästkrafter.

För de mer ekonomiskt lagda Golf-ägarna som i stället ser en dieselspis under huven har Abt också ett alternativ. 2,0 TDI ger 140 hästkrafter i original men med Abt blir det ytterligare 30 dieselhästar, alltså totalt 170.

För att matcha bilarnas höjda effekt och bättre prestanda kan det vara bra att investera i Abts vassare sportfjädring som finns i två olika utföranden samt sportbromsar som klarar betydligt tuffare tag.

Men den riktigt inbitne Golf-fantasten nöjer sig inte enbart med mer kräm, utan skalet som döljer extrahästarna måste också uppgraderas. Deras stylingkit består av ny grill, frontspoiler modell ”gapa stort”, sidokjolar som får bilen att se lägre ut, bakre takvinge och spoiler/diffuser samt fyra kromade ändrör som parvis är placerade ovanpå varandra. Inte helt olikt det som Lexus IS F och Ferrari California bjuder på. De fräsiga fälgarna mäter 18 eller 19 tum.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!