Brabus B-klass

Mercedes B som i Brabus

Tyska trimfirman Brabus har tagit sig an Mercedes B-klass. Ännu har man inte tagit fram ett trimkit men lovar att göra ett och annat med chassit.

Brabus har för första gången bestämt sig för att göra B-klass lite sportigare. I nuläget betyder det ett uppdaterat chassi men motorn lämnas mer eller mindre orörd. Tanken är att trimkit till samtliga bensin- och dieselmotorer ska komma någon gång senare under 2012.

 Men om man tycker att pulvret räcker så har Brabus utvecklat ett kjolpaket med en djupare framspoiler som möts upp av de nya sidokjolarna. Bak på bilen har Brabus kopplat på en diffuser och fyra nya avgaspipor.Inuti kupén har Brabus pimpat den lilla MPV:n med ny läderinredning och en rad olika multimediasystem.

 Fjädrarna är 30 millimeter lägre och lite styvare än de som Mercedes skickar iväg från sin fabrik. Den eventuella köparen hamnar sedan i valet och kvalet kring vilket av de fem olika fälgalternativen, alla på 19 tum, man vill ha.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!