080214-mb-cl-65-amg-väth

Mercedes CL 65 AMG god för 340 km/h

Har du en Mercedes CL 65 AMG som står i garaget för att du inte vågar visa dig ute med 612 klena hästkrafter under huven? I så fall bör du läsa detta… lösningen heter Väth.

Har du redan lagt ut nästan 2,2 miljoner kronor på en Mercedes CL 65 AMG kan du lika gärna öppna plånboken lite till och köpa till tyska Väths tuningpaket som gör underverk med bilen.

De 612 originalhästarna i V12-motorn på sex liter är då som bortblåsta. Med Väth-muskler under huven levererar den sköna vagnen 718 hästkrafter! I stället för att låta fartspärren stoppa bilen redan vid 250 blås så har Väth låtit ta bort denna teknikalitet. Nu stoppar fartvidundret först vid hiskeliga 340 km/h, alltså kan den utan problem mäta sig med de värsta supersportbilarna. Vad sprinten noll till 100 km/h går berättar man inte, men det lär gå undan trots de dryga två tonen.

I paketet ingår också nya 20-tumsfälgar, keramiska bromsskivor, sänkt fjädring, kolfiberfront och integrerad diffuser bak. Hur mycket kalaset kostar är dock okänt, men några hundra tusen extra utöver bilens grundpris lär väl inte göra någon större skillnad? Varför inte slå till redan i dag? Du kommer garanterat att ha kvarterets häftigaste komfortvagn!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!