Mercedes G 500 Pickup är gigantisk!

Tyska bilbyggarfirman GWF står bakom konverteringen som gör Mercedes G 500 21 centimeter längre än självaste Rolls-Royce Phantom.

Det går fortfarande att se att det är en Geländewagen, Mercedes klassiska offroader som kom redan 1979. Bilen känns igen hela vägen till bakdörrarna, därefter blir det annorlunda, med ett flak som är längre än hela kupén vilket ger en totallängd på 6,3 meter.

Dessutom har GWF höjt upp bilen med rejäla offroaddäck och en höjningssats som sträcker bilen till 2,2 meter på höjden. Med de väl tilltagna skärmbreddarna är denna ”mini-Unimog” Geländewagen Pickup numer 2,25 meter bred. Ny tjänstevikt är 2 800 kilo.

Inredningen har lämnats orörd sedan bilen var en vanlig mafioso-Merca G 500. Just detta exemplar bygger på en G-klass från 2002. Under huven tronar en fem liter stor V8 på 296 hästkrafter och 456 newtonmeter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!