Mercedes G-klass 4X4² blir AMG-cabriolet?

Mercedes har släppt en teaser på vad som verkar vara en G-klass 4X4², men i AMG-utförande och som cabriolet. Det är alltså dags för ännu en udda Geländewagen-skapelse.

En ny Mercedes G-klass är på gång, men riktigt än är det inte dags – så Mercedes gör vad de kan för att hålla liv i nuvarande Geländewagen, som har hängt med sedan början av 90-talet. Och det gör de bra, då den fortfarande säljer som smör.

Så var det då dags för dagens "gissa bajset"-omgång. Vad vi ser nedan är en teaser-bild från Mercedes. Vi ser direkt att det handlar om en G-klass, men med avsaknad av tak och med ett tredje bromsljus placerat på reservhjulet så verkar det röra sig om en cabriolet.

Vidare ser vi att bilen har skärmbreddare à la G 500 4X4² i kolfiber, vilket, tillsammans med vad som skymtar av hjulupphängningen och den breda spårvidden, får oss att tro att även detta är en G-klass på steroider.

Men det är troligtvis inte en G 500, vilket är det enda motoralternativet som 4X4² finns med just nu, utan att av registreringsskylten att döma är det mer troligt en Mercedes-AMG G 65. Om det är en G 65 med samma motor och effekt som i vanliga G 65, så handlar det om en V12:a med 630 hästkrafter och 1000 newtonmeter.

Denna udda skapelse blir sannolikt officiell inom kort och publik premiär kan vi nog vänta oss på Genève-salongen i mars.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!