Mercedes GL får svindyr V12 av MKB

Knappt har nyheten om att Mercedes G 55 AMG får ny motor till nästa år hunnit svalna förrän MKB lanserar en V12-version av Mercedes stora suv GL.

Mercedes-trimmarna på MKB verkar ha tröttnat på att Mercedes-konkurrenterna hos Audi har en V12 i motorutbudet till Q7 medan Mercedes-kunderna får nöja sig med en V8 i motsvarande värstingmodell GL 500.

 För att råda bot på detta har biltrimmarna på MKB skohornat ner en modifierad V12-motor med 662 hästkrafter och 1 200 newtonmeter, nog för att skicka upp bilen till hundra kilometer i timmen på 4,4 sekunder. Det är 1,1 sekunder snabbare än rivalen Audi Q7 V12 som behöver 5,5 sekunder och toppar ur på 250 kilometer i timmen. MKB-Mercedesen klarar 270 kilometer i timmen. 

 Den som är intresserad av att uppgradera sin GL 500 till V12 får snällt slanta upp 217 568 euro, motsvarande dryga två miljoner kronor. Då ingår inte själva bilen som kostar en miljon, den måste kunden själv ta med sig till MKB. 

 Har man inte lika mycket att bevisa så klarar man sig kanske med alternativen Audi Q7 V12 eller Porsche Cayenne Turbo S. Tillsammans kostar de ungefär lika mycket som ett exemplar av MKB GL.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr