Mercedes Vision Golf Cart Foto: press foto, do not use for advertising purpose

Mercedes visar golfbilskoncept

Golfbilar är oftast jämntråkiga skapelser utan finess men det kanske Mercedes kan ändra på. Så här tycker Mercedes att en modern golfbil borde se ut och fungera.

Nej, Mercedes står inte i begrepp att börja bygga golfbilar men de verkar i alla fall vilja få oss att hoppas. Mercedes har låtit sitt designcenter i Carlsbad, Kalifornien, tänka fritt och ta fram skisser på hur det skulle bli om Mercedes fick för sig att bygga en golfbil.

 Resultatet kallas Mercedes Vision Golf Cart och känns igen som en Mercedes tack vare grillen och stjärnan i fronten, i övrigt är det inte mycket som säger Merca. Vision Golf Cart är en golfbil med betoning på BIL då den är utrustad med LED-strålkastare och körriktningsvisare och andra detaljer som gör att den skulle vara laglig att köra på allmän väg. Hur det skulle gå till rent praktiskt är en annan sak, framför föraren finns nämligen ingen ratt. Golfbilen kan köras från såväl vänster- som högerstolen via en liten joystick som sticker upp ur mittkonsolen. Några instrument finns inte, alla funktioner styrs via appar i en iPad eller iPhone som stoppas ned i en dockstation.

 Vision Golf Cart drivs av fyra navmotorer som får kraft från batterier i golvet. Batterierna kan laddas med energi från solpanelerna på taket. Mercedes har satt sig in i golfarens tuffa liv och utformat golfbilen därefter. Därför finns, förutom ordentliga fack för golfbagar bakom kupén, fack för paraply, åskledare och avtagbara dörrar som kan ge skydd mot ruskväder eller enkelt hakas av.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet