Foto: YourParkingSpace.co.uk

132 ton koldioxid i jakten på parkeringsplats

Hur mycket får miljön sota i vår jakt på parkeringsplats? Ett brittiskt parkeringstjänstföretag har räknat ut miljövinsten med förbeställning.

Det brittiska parkeringstjänstföretaget Yourparkingspace har räknat ut miljövinsten på sin tjänst som erbjuder förbokning av parkeringsplatser. Deras siffror för 2018 visar att 132 ton koldioxid har sparats under året tack vare att deras kunder åker direkt till sin bokade parkeringsplats istället för att leta efter en. Det motsvarar eldning av 53 ton kol, menar man.

I dag erbjuder företaget över 250 000 parkeringsplatser som upplåts av såväl företag som privatpersoner. I snitt tjänar uthyrarna 1 020 pund per år på affären, strax över 12 000 kronor.

Företaget är inte på något sett ensamma på marknaden. Vi har tidigare skrivit om Fords forskning inom området liksom att tjänsten även finns i Sverige.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!