BMW vann laserkriget – men Audi ger sig inte

Vårens strid har stått mellan Audi och BMW. Vem skulle bli först med laserstrålkastare i serieproduktion? BMW vann förra veckan. Men Audi lyfter det hela ännu en gång.

För att göra en lång historia kort. För tre år sedan visade BMW upp världens första laserstrålkastare som senare skulle ta plats i 

sporthybriden BMW i8 som lanseras senare i sommar. Audi visade upp sin variant på laserstrålkastare i januari och BMW passade på att dissa dem på sociala medier. De menade att de inte hade tid att visa upp sin teknik på utställningar eftersom de är i full gång att förbereda produktionen.

I maj presenterades, som en blixt från klar himmel, Audi R8 LMX med laserstrålkastare som standardutrustning. Specialversionen av R8 skulle börja levereras i sommar, innan BMW i8. Audi skulle alltså stå som vinnare i laserkriget.

Men nej, för en vecka sedan rapporterade vi att BMW levererat de första i8-bilarna till utvalda kunder i München. BMW hann ändå före, de vann fajten.

Audi har insett att striden är över, de kan inte bli först. De kan inte kalla R8 LMX för ”världens första serieproducerade bil med laserstrålkastare” längre. Därför har de nu formulerat om sig en aning till ”världens snabbaste serieproducerade bil med laserstrålkastare”. Och visst har de rätt i det, Audi R8 LMX är sekunden snabbare än BMW i8 från noll till 100 km/h och har dessutom högre toppfart.

Visst kanske Audi har formulerat om sig med glimten i ögat, men det kan likväl vara PR-avdelningen som har fått bestämma i tron att köparna väljer laserstrålkasteutrustad bil efter vilken som var någon vecka före den andra samt vilken som är något snabbare.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!