Bosch visar aktivt solskydd

Bosch återuppfinner solskyddet och gör det aktivt med hjälp av artificiell intelligens.

Under den pågående CES-mässan i Las Vegas visar Bosch upp något du inte visste att du behöver. De har utvecklat en ny typ av solskydd som kallas Virtual Visor. Sedan de konventionella solskydden dök upp under 1920-talet har de i princip sett likadana ut medan det mesta runt solskyddet har förändrats under de nästan hundra åren.

1 av 2
2 av 2

Bosch Virtual Visor består av en genomskinlig LCD-skärm som kopplas till en framåtriktad kamera, samt en kamera riktad mot föraren. Med hjälp av artificiell intelligens räknas det ut var solskyddet behövs och ger samtidigt så mycket sikt framåt som möjligt. Tack vare att solskyddet är aktivt ser det även ut att vara lite större än konventionell solskydd vilket troligen underlättar körning när solen står lågt på himlen.När eller om Bosch Virtual Visor kan komma att serieproduceras är i nuläget oklart.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!