Elbilsägare anklagad för elstöld

Amerikanske elbilsägaren Kaveh Kamooneh satt 15 timmar i häkte och anklagas för stöld. Detta sedan han utan lov laddat sin Nissan Leaf med elektricitet till ett värde av omkring 30 öre.

Från amerikanska delstaten Georgia nås vi av den osannolika nyheten om en elbilsägare som har haffats för elstöld. Kaveh Kamooneh anklagas för att ha stulit elektricitet från Chamblee Middle School och hans öde väcker en del frågor om hur det är att vara elbilsägare i dag.

 När sonen spelade tennis passade Kamooneh på att ladda sin Nissan Leaf i ett eluttag som tillhörde skolan. Eftersom det inte fanns någon personal på plats att fråga om lov pluggade han in och laddade bilen i 20 minuter. Det skulle han inte ha gjort. Ett anonymt vittne ringde polisen som kom och haffade Kamooneh på bar gärning. Han häktades inte direkt på plats men en dryg vecka senare kom polisen och tog honom till häktet där han fick sitta 15 timmar, anklagad för att ha stulit elektricitet till ett värde av uppskattningsvis fem cent, cirka 30 öre.

 Polisen i Chamblee hävdar bestämt att Kamooneh bröt mot lagen. I intervju med lokala nyheter säger polismannen Ernesto Ford att ”En stöld är en stöld. Han tog något som inte var hans”.

 Vad tycker du? Ska man som elbilsägare alltid, oavsett hur liten summan är, betala för laddningen av sin elbil?

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!