Elon Musk varnar Donald Trump

Ett Donald Trump-lett USA kan komma att hoppa av klimatuppgörelsen som världens länder enades om i Paris 2015. Om så sker hoppar Teslas grundare Elon Musk av uppdraget som rådgivare till den amerikanska presidenten.

I kväll tas beslutet om USA ska hoppa av det så kallade Paris-avtalet, en överenskommelse mellan världens länder om att motverka den globala uppvärmningen. Donald Trump är som bekant inte en anhängare av dagens miljöpolitik och trots att många råder honom att inte låta landet lämna överenskommelsen pekar mycket på att just det inträffar.

En av Trumps många rådgivare är Tesla-grundaren Elon Musk. I går kväll, amerikansk tid, skrev han på sitt Twitter-konto att han har gjort allt för övertyga Trump om att inte lämna Paris-avtalet. På en direkt fråga om vad Musk tänker göra om USA ändå lämnar svarade han att det inte finns något annat val än att avgå som rådgivare till den amerikanska presidenten.

Elon Musk har fått ta emot mycket kritik för att han agerar rådgivare åt Trump men har för belackarna förklarat för dem att det är enda vägen att gå för att påverka i rätt riktning.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!