Ericsson och Microsoft ska koppla upp framtidens bilar

Svenska Ericsson är redan en stor spelare på marknaden för molntjänster för uppkopplade bilar, men nu slår man sig ihop med Microsoft för att bli ännu större.

Om du har en Volvo och använder On Call-systemet har du använt Ericssons Connected Vehicle Cloud-system. Det är nämligen svenska Ericsson som ser till så att Volvos molntjänst fungerar, och det är inte bara åt Volvo Ericsson levererar sin tjänst. Omkring fyra miljoner bilar, vilket är tio procent av alla världens uppkopplade bilar använder Ericssons system. Nu ska det bli ännu fler.

Ericsson och Microsoft går nu ut med att de ska börja samarbeta kring en ny molnplattform och det innebär att Ericssons ”Connected Vehicle Cloud” byggs ovanpå Microsofts ”Connected Vehicle Platform” som i sin tur baseras på Microsoft Azure. Många obegripliga begrepp blir det…

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!