LaFerrari

Ferrari sänker CO2-utsläpp med 20 procent

Att bilars bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp måste minskas i framtiden gäller även sportbilar och supersportbilar. Ferrari bekräftar nu att man ska minska utsläppen med en femtedel över sju år.

Framtiden innebär att bilar i allt högre grad måste anpassas till nya miljönormer, och därmed måste biltillverkare minska sina koldioxidutsläpp. Detta gäller även sportbilstillverkare, men detta behöver inte nödvändigtvis innebära minskat antal hästkrafter eller långsammare bilar.

Tvärt om. När nu Ferraris drivlinechef Vittorio Dini, i en intervju till branschtidningen Automotive News, berättar att Ferrari ämnar minska sina koldioxidutsläpp med en femtedel till 2021, ska det ske med relativt små medel. Märkets V8-motorer sa i framtiden alltid förses med turbomatning, samtidigt som V12-motorerna ska få hybridteknik.

De första stegen i planen är redan sjösatta, där bland annat LaFerrari redan använder hybridpaket tillsammans med V12-motor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!