Hästlasagne kan bli bilbränsle

Den stora europeiska skandalen med hästkött i färdiglagad lasagne kan innebära ett oväntat tillskott av bränsle till bilar. Findus hästlasagne ska nämligen bli biogas, genom en anläggning i skånska Bjuv.

Den stora skandalen med okontrollerat hästkött i stället för nötkött i färdiglagad lasagne som rullats upp i ett antal europeiska länder har inneburit att hundratusentals portioner återkallats från butikshyllorna. I Sverige har 20 000 portioner av Findus lasagne dragits tillbaka, och dessa ska nu återvinnas.

Portionerna som återkallats kommer att skickas till en biogasanläggning vid Vrams Gunnarstorp utanför skånska Bjuv, berättar Dagens Industri. Där ska så mycket som möjligt omvandlas till biogas, som sedan säljs vidare till tyska Eon. Eon kommer sedan sälja det vidare i sitt distributionsnät, där det bland annat kan komma att hamna som bränsle i gasdrivna bilar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!