Öken i Inre Mongoliet

Hyundai förvandlar öken till gräs

Att biltillverkarna är en belastning för miljön är ingen hemlighet. Men många biltillverkare försöker på ett eller annat vis göra rätt för sig. En av dessa är Hyundai som förvandlar öken till gräs.

 Tillsammans med regeringarna i Kina och Inre Mongoliet har man lyckats återskapa 30 kvadratkilometer gräsmark i ett område som tidigare enbart bestod av öken.

 Detta förbättrar inte enbart det lokala ekosystemet i området, utan förhindrar också allvarlig miljöpåverkan i nordöstra delarna av Asien. Bland annat skapas i området kraftiga dammstormar som innehåller så kallad gul sand och farliga partiklar och som förflyttar sig till norra delarna av Kina samt till Korea. Dammstormarna och partiklarna påverkar människors hälsa negativt.

 Hyundai fortsätter miljöarbetet i ökenområdet i Inre Mongoliet, som ligger 66 mil norr om Peking, och innan 2012 års utgång ska ytterligare 20 kvadratkilometer ökensand ha förvandlats till gräs.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!