Mazda bekräftar ny wankelmotor – via Twitter

Samtidigt som Mazda RX-8 är på väg in i bilhimlen pågår följetongen om huruvida Mazda har skrinlagt planerna på en ny wankelmodell eller ej. Det senaste budet kommer från Mazdas PR-avdelning, via Twitter.

Vi har flera gånger under sommaren och hösten i år kunna berätta om och följa olika rykten och uppgifter om hur Mazda har valt att lägga planerna på en ersättare till sportcoupén RX-8 på hyllan eller ej. Senaste budet kommer från Mazdas PR-avdelning, som via den internetbaserade sociala plattformen Twitter låtit meddela att utveckling av en ”ny modell med en nästa generations wankelmotor” är på gång.

Klart står dock att en ny modell ligger en bit in i framtiden. Mazdas tradition av wankelförsedda sportmodeller, som går tillbaka till 1960-talet, får sig därför, om inte annat, ett avbrott på några år. 

Med de 140 tecken som är tillåtet som max att skriva på Twitter går det förstås inte att få plats med särskilt mycket mer än ett bekräftande. Mycket tyder dock på att vi kommer att få se Mazdas nyutvecklade bränslesparande SkyActiv-teknik i den nya wankelmotorn, något som kan vara välbehövligt då mycket av kritiken mot motortypen har varit just den stora törsten på bensin.

När den nya modellen kan tänkas se dagens ljus är för tidigt att spekulera om i dag, men räkna inte med att den dyker upp före 2013.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!