Tesla Model S

Rekordförsäljning av Tesla i Sverige

Under juni månad levererades rekordmånga Tesla Model S i Sverige, skriver svenska Tesla-klubben på sin hemsida. Hela 142 stycken hittade sina ägare.

Det är svenska Tesla-klubben som rapporterar att elbilsmärket levererat rekordmånga nya bilar till kund under förra månaden. Hela 142 exemplar av Tesla Model S levererades enligt BilSwedens officiella statistik över nyregistreringar. Som jämförelse nämns att Porsche sålde 113 bilar, av samtliga modeller, under samma tidsperiod.

Totalt har det levererats 715 stycken Tesla Model S i Sverige fram till och med juni månad i år. Juni månad markerade även, på elbilsfronten i Sverige, att Tesla Model S såldes i fler exemplar Nissan Leaf. Den sistnämnda såldes endast i 89 exemplar. Totalt sett såldes 322 elbilar, på en totalmarknad om 32 257 bilar, i juni.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!